O casă obișnuită poate fi un loc sfânt

Cuvântul sfânt înseamnă pus deoparte pentru un scop specific, cum ar fi așternuturile și argintăria pe care le folosești doar de sărbători. Fiind un loc în care adevărul despre Dumnezeu și despre Cuvântul Său este modelat, casa ta poate fi într-adevăr un loc sfânt, pus deoparte pentru copiii Săi, pentru a crește. „Casa noastră? Sfântă?” Da! Însă…

Începe din vârf.

Decizia de a face din casă un loc sfânt începe cu alegerea ta și a partenerului tău de a face relația cu Domnul o parte vitală a vieții voastre de zi cu zi. Implicați-L în fiecare conversație, decizie și relație cu cei care vă trec pragul. Atunci când vă rugați împreună, amintiți-vă de lucrurile mici. Amintiți-vă de asemenea, că discuțiile spirituale nu sunt rezervate doar pentru ziua de duminică. De fapt, de multe ori…

Se întâmplă la cină.

Printre „dă-mi te rog, morcovii” și „mestecă cu gura închisă, te rog”, de multe ori se ivește oportunitatea de a vorbi despre cum viața ta și a copiilor tăi este diferită din cauza faptului că Îl iubiți pe Dumnezeu. Ca și părinte, de ce nu împărtășești ce înveți recent din studierea Bibliei și din viața ta de rugăciune? Invită-ți copiii să contribuie și ei. S-ar putea să fii surprins de modul în care Domnul lucrează în inimile lor. Însă, amintește-ți că…

E nevoie de un ochi bun.

Este nevoie de discernământ pentru a identifica puncte de răscruce în maturizarea spirituală a copilului tău. Care sunt îngrijorările lor? Întrebările și observațiile lor cu privire la viață, oferă pretextele potrivite pentru a vorbi despre lucruri spirituale. Aceste momente de învățare apar atunci când te aștepți mai puțin. Uneori sunt ambalate iscusit în ambuteiaje, săli de așteptare, mormanul de vase de spălat din chiuvetă sau la un mic dejun. Momentele importante se întâmplă atunci când faci din relația cu Domnul o parte a vieților voastre de zi cu zi. În aceste momente pivotale…

Contează ceea ce spui.

Contează ceea ce spui și mai ales, cum o spui. Dacă tonul vocii tale se schimbă de fiecare dată când vorbești despre lucruri spirituale, copiii tăi vor concluziona că și relația ta cu Domnul nu este autentică. Fii autentic. Lasă ca, conversația ta despre Dumnezeu să fie cât se poate de naturală, ca atunci când vorbești cu ei despre prieteni sau familie. Încurajează întrebările lor, chiar dacă nu știi toate răspunsurile. Nu-i va deranja că nu știi răspunsul, atâta vreme cât îl puteți descoperi împreună căutând în Cuvântul lui Dumnezeu. Și dacă tot discutăm despre a vorbi…

Contează cum te rogi.

Atunci când devii părinte, e momentul în care decizi să-ți lași inima să hoinărească în afara trupului. Uneori, singurele cuvinte care îi pot atinge pe copiii tăi sunt cele rostite în fața lui Dumnezeu despre ei. În timp ce te rogi, gândește-te la ziua lor. Ce provocări îi așteaptă? Roagă-te ca ei să aibă putere în timp ce calci rufele, roagă-te pentru sănătatea lor în timp ce pregătești mâncarea. Roagă-te pentru protecția lor, atunci când sunt cu prietenii. Roagă-te pentru ei împreună cu soțul/soția, după ce îi puneți la culcare. Rezultatul va fi…

Creșterea în apropierea de Dumneze ca și familie.

Ca părinți, luați hotărârea de a fi și de a avea o influență spirituală în casa voastră, pentru a o transforma într-un loc pus deoparte, unde relația cu Dumnezeu este la fel de reală precum chiuveta de la bucătărie. Împreună, slujiți-I lui Dumnezeu, slujindu-vă de asemenea, și unii pe alții; cu purtare de grijă sinceră și cu disponibilitatea de a fi implicați în creșterea fiecărui membru al familiei în conștientizarea planului lui Dumnezeu pentru viața sa.

Luat din “An Ordinary Home Can Be a Holy Place,” Insights, March 2000. Copyright © 2000, Insight for Living. Toate drepturile rezervate în toată lumea.
Drepturile de autor pentru traducerea in limba română sunt rezervate © 2015 de Charles R. Swindoll, Inc. Toate drepturile rezervate în toată lumea.

Posted in Marriage, Parenting, Women.