Un motiv pentru a zâmbi

Bucuria îi face pe oameni să se întrebe ce secret ascunzi. Însă, bucuria unui creștin încrezător, nu are niciun secret. Atunci când alegem să ne apropiem de Dumnezeu, odihnindu-ne în caracterul și purtarea Sa de grijă, bucuria abundă în viața noastră, neputând trece neobservată de cei din jurul nostru.

Vrei să fii o persoană a bucuriei? O întrebare puțin caraghioasă, nu? Tuturor ne-ar plăcea să trăim deasupra circumstanțelor noastre, să avem o atitudine bună sau să râdem mult. Însă, bucuria are resorturi mult mai adânci decât aceste lucruri. Haideți să învățăm din Cuvântul lui Dumnezeu fațetele încântătoare ale bucurie adevărate:

1. Bucuria este o roadă a Duhului Sfânt. Dincolo de o atitudne bună sau de un spirit tenace, bucuria vine de la Dumnezeu. (Galateni 5:22) Bucuria noastră crește direct proporțional cu intimitatea noastră cu Hristos. Însă, atunci când păcatul ne ține din a investi în această relație, bucuria ne este furată. (Psalmul 51:8, 12)

2. Bucuria nu depinde de circumstațele noastre. Pavel a scris Filipeni, adesea denumită și „cartea bucuriei”, din închisoare. El a fost criticat, acuzat și neînțeles. Însă, în loc să permită acestor circumstanțe grele să stingă Cuvîntul lui Dumnezeu sau Duhul Său (cum Marcu 4:19, descrie că este posibil acest lucru), Pavel a ales să se concentreze pe bucuria de a-l cunoaște pe Hristos. (Filipeni 2:17) Data viitoare când citește Filipeni, imaginează-ți-l pe Pavel în închisoare, precum și.. fața lui.

3. Bucuria este o alegere. „Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări” (Iacov 1:2). Aceasta este realitatea- citește-o atent. Încercările dureroase ale vieții nu sunt o bucurie, însă atunci când trecem prin ele, ar trebui să fim plini de bucurie. De ce? Pentru că chipul Dumnezeului bun se dezvoltă în noi și în situația prin care trecem. Putem cunoaște bucuria adevărată în cea mai înspăimântătoare furtună, atunci când ne umplem mintea și inima cu adevărul despre Dumnezeu.

Bucuria devine o tranzacție între tine și Dumnezeu, pe care alții nu au cum să nu o observe. Este viața lui Dumnezeu care dă pe-afară în viața ta, revărsându-se și în viețile altora. Atunci când te încrezi în Hristos cu privire la cele mai mici detalii din viața ta, poți experimenta din abundență viața care vine din El și aceasta, nu are cum să nu te facă să zâmbești.

Adaptat din “A Reason to Smile: Cultivating a Fruitful Life,” Insights (March 2001): 1, 3. Copyright © 2001 de Insight for Living. Toate drepturile rezervate în toată lumea.

Drepturile de autor pentru traducerea in limba română sunt rezervate © 2015 de Charles R. Swindoll, Inc. Toate drepturile rezervate în toată lumea.

Posted in Christian Living and tagged , , , , .

Organizația Insight for Living Ministries își dorește să comunice cu excelență adevărurile Scripturii într-o manieră precisă, clară și practică, astfel încât oamenii să înțeleagă planul lui Dumnezeu pentru viața lor precum și cât de important este rolul lor de creștini autentici într-o lume nevoiașă, ostilă și disperată.