Ce înseamnă să te încrezi în Dumnezeu?

Încrederea nu este punctul meu forte.

Aș putea da vina pentru zbaterile mele pe faptul că nu cunosc suficient de mulți oameni demni de încredere, însă știu că problema este înrădăcinată în mine . . . ]n dorința mea de a mă auto-proteja și datorită temerii de a nu fi rănită sau dezamagită. Știu că a nu avea încredere în alții, este unul dintre mecanismele mele de auto-apărare. Ori de câte ori mă confrunt cu o problemă care necesită încredere, sar peste ea și merg direct la partea de evaluare. Gândesc în felul următor: „Dacă reușesc să adun suficiente cunoștințe și informații despre această problemă, poate voi reuși să o rezolv singură și astfel, să nu mai fie nevoie să mă încred în alții.” (sună ca un tip pe nume Ghedeon, nu-i așa?)

Dificultățile mele cu încrederea, nu sunt noi. Încercările mele de a crește în acest domeniu, nu sunt noi, de asemenea. Am studiat cuvântul „încredere” în profunzime, însă studiul nu m-a făcut să mă raportez mai bine la „încredere”. Am descoperit că încrederea are de-a face cu a avea o credință și o siguranță extraordinară în cineva sau ceva, precum și de a depinde de cineva sau ceva pentru ajutor. Un gând drăguț, dar nu foarte încurajator. Am învățat de asemenea, că încrederea reală presupune ca cel în care ne încredem să demonstreze un caracter onest, corect, drept, just, moral, etic și consecvent. În acest moment, dacă ești ca mine, probabil te gândești : „ Imposibil! Nimeni și nimic nu poate fi atât de demn de încredere!” Aici este conflictul: Scriptura spune că există fără îndoială cineva care este atât de demn de încredere. Cuvântul lui Dumnezeu ne cheamă să ne încredem în Tatăl nostru ceresc fără rețineri, crezând că El ne va sprijini și va lucra toate lucrurile spre binele nostru. (Romani 8:28)

Mecanismul meu de apărare de a nu avea încredere în alții se năruie când vine vorba de Dumnezeu. Vedeți, nu există apărare mai puternica ca El. El este răspunsul la lupta pe care o duc cu încrederea: când Îi ascult chemarea de a mă încredere în El, descopăr că El are acel caracter onest, corect, credincios, just. El este exemplul suprem al unuia care este moral, etic și consecvent. El nu este șovăitor. El este de încredere. De fiecare dată când îmi pun încrederea în El, acest adevăr prinde și mai mult rădăcini în inima mea și astfel, problema mea cu încrederea se micșorează.

Astăzi pot spune că am învățat că este libertate absolută, bucurie, odihnă și pace în a-ți pune încrederea într-un Dumnezeu suveran și credincios. Vreau ca și tu să cunoști această libertate, bucurie, odihnă și pace pentru tine.

Dacă eu pot avea încredere în Dumnezeu, pun pariu că și tu poți. Haide, fă un salt!


Dreptul de autor© rezervat in 2014 by Insight for Living, Inc. Toate drepturile rezervate in toata lumea.
Drepturile de autor pentru traducerea in limba română sunt rezervate © 2015 de Charles R. Swindoll, Inc. Toate drepturile rezervate în toată lumea.

Posted in Christian Living, Encouragement & Healing, Special Needs and tagged .

Colleen Swindoll are funcția de director al Departamentului de Nevoi Speciale la Insight for Living. Din provocările personale ale creșterii unui copil cu dizabilități (al treilea copil al său, Jonathan), Colleen dorește să ofere ajutor și speranță prin scriere și consiliere celor care se confruntă cu încercări legate de dizabilitate.