Dependență

Pentru mulți dintre noi, a cere ajutor este destul de dificil. Chiar prefer să nu fac acest lucru, și se prea poate ca mulți dintre voi să facă la fel. Însă, Dumnezeu ne reamintește în repetate rânduri că avem nevoie de ajutor. Până la urmă, El face referință la noi adesea, folosind apelativul „oi”- cele mai dificile și pretențioase animale din gospodărie. A admite slăbiciunea și nevoia după ajutor, are mult de-a face cu a-ți învinge mândria, nu a-ți pierde puterea!

Mai jos, sunt câteva pasaje pe care le-am găsit în deosebi încurajatoare pe măsură ce am învățat să depind de Domnul pentru ajutor. Oricare ar fi nevoile tale astăzi, găsește-ți alinarea în El și în Cuvântul Său.

Când îți este teamă Iosua 1; Isaia 41
Când ești derutat Isaia 55:8–9
Când te simți singur Psalmul 13
Când nu ești sigur de direcția pe care să o iei Psalmul 19; 37; 119
Când suferi Iacov 1; 1 Petru 1; 5; 2 Corinteni 1
Când ai nevoie de o promisiune din partea lui Dumnezeu Psalmul 40
În slăbiciune Psalmul 18; 46
Când mergi pe un drum greu Psalmul 121
Când te îndoiești Plângerile lui Ieremia 3
Când ai nevoie de înțelepciune Proverbe (un capitol pe zi)
Trăire autentică/td> Iacov

Dragi prieteni, renunțați la independența atât de dorită, sfărâmați lanțurile mândriei și căutați adevărul lui Dumnezeu indiferent de ce nevoi aveți.

Posted in Encouragement & Healing and tagged , , , , , , , .

Colleen Swindoll are funcția de director al Departamentului de Nevoi Speciale la Insight for Living. Din provocările personale ale creșterii unui copil cu dizabilități (al treilea copil al său, Jonathan), Colleen dorește să ofere ajutor și speranță prin scriere și consiliere celor care se confruntă cu încercări legate de dizabilitate.